Ingrediente | Hrisca macinata pe o moara traditionala cu pietre. Prin macinarea lenta nu se altereaza calitatile cerealelor, faina avand o calitate superioara comparativ cu fainurile obtinute prin macinare pe moara industriala, la viteze mari, cand bobul este incalzit la temperaturi de 80 grade. |
---|---|
Administrare | Hrisca poate fi consumata in sarmalute, tocanite. Faina este utila in panificatie, putand inlocui faina alba de grau. |
Contribuie | Hrisca este un superaliment, o cereala care contine minerale si fibre si care fortifica organismul. Este benefica pentru sistemul vascular, este saraca in grasimi si calorii - dovedindu-se un ajutor pentru suferinzii de diabet. Scade tensiunea, mentine sanatatea colonului, este un atu in prevenirea pietrelor biliare. Faina de hrisca are continut crescut de niacina, riboflavina, piridoxina si tiamina. Nu lipsesc nici mineralele: zinc, fier si potasiu. |
Producator | Solaris |