Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Pentru a respecta noua directivă e-Privacy, trebuie să vă cerem consimțământul pentru a seta cookie-urile.
In mod deosebit e folosit pentru cafeaua malt si producerea berii. Ca mic dejun se poate folosi orzul la fel ca si ovazul. Se inmoaie timp de 6-8 ore, dupa care se fierbe, apoi se clateste pentru a elimina amidonul. Se serveste ca desert sau amestecat cu fructe proaspete sau uscate, putina miere si scortisoara.
Contribuie
Are proprietati remineralizante, antiinflamatore, hipotensore, ajuta persoanele tinere si batrane in procesul de recuperare dupa o perioada de convalescenta.
Orzul contine antioxidanti, cum ar fi seleniu, quercitina si acizi felonici, care protejeaza impotriva distrugerii celulelor umane. Fibrele din orz ajuta glicemia sa ramana constanta si sunt recomandate si diabeticilor sau persoanelor care doresc sa slabeasca. Alaturi de iaurt, orzul (prin continutul sau bogat de fibre) reprezinta hrana pentru bacteriile prietenoase din intestinul gros.
Contine vitamine (B, beta-glucani) si minerale (fier, magneziu, zinc, fosfor, cupru si seleniu).