Epuizat din stoc
0,00 Lei
nici unul
Sirop Bio de Artar A""
Details
Sirop Bio de Artar A""
More Information
Mai multe informații
Ingrediente Sirop de artar grad A" BIO"
Administrare Mod de intrebuintare: siropul de artar poate fi folosit ca indulcitor pentru cafea sau ceai, dand o savoare catifelata sau ca topping pentru vafe, clatite, placinte, dar poate fi folosit si ca parte componenta a unui sos pentru diverse preparate culinare.
Contribuie Siropul de artar este unul din cei 4 indulcitori naturali (Siropul de artar, Stevia rebaudiana, Xylitolul, Siropul de agave) care pot inlocui zaharul

Siropul de artar contine antioxidanti si nutrienti valorosi la fel ca si mierea, insa spre deosebire de aceasta, rezista la temperaturi ridicate si se poate folosi la prepararea prajiturilor.

Siropul de artar are o putere de indulcire mai mare decat a zaharului si aduce un aport caloric mai mic. In ciuda gustului sau remarcabil si a compusilor benefici, siropul de artar este constituit in proportie de 70% din zaharoza, prin urmare are un indice glicemic relativ ridicat (65), apropiat de al zaharului brun (70), si este bine, la randul sau, sa fie consumat cu moderatie.

Artarul este un arbore rezistent, ce infloreste primavara inainte de a infrunzi, cu lemnul tare de culoare alba si frunze lucioase, despicate in cinci lobi lungi si ascutiti. Descoperit de triburile ameridiene cu mult inaintea colonistilor americani, siropul de artar a devenit o parte importanta din identitatea Canadei, frunza de artar fiind folosita ca simbol al Canadei inca din secolul 18, fiind reprezentata atat pe steagul tarii cat si pe monede.

Legenda spune ca siropul de artar a fost descoperit intamplator de o femeie din tribul indian Iroquois. Se spune ca la plecarea la o vanatoare, sotul ei a smuls toporisca tomahawk din copacul in care o infipsese cu o seara inainte. Un lichid a inceput sa picure din locul unde fusese infipt toporul. A doua zi, femeia a observat ca vasul din scoarta de mesteacan aflat intamplator la poalele copacului se umpluse cu un lichid si crezand ca este apa, l-a folosit la gatit. Rezultatul a fost o mancare dulce, dar delicioasa si foarte apreciata de sotul ei.

Siropul de artar se obtine prin fierberea sevei copacului, recoltata numai #ntr-o anumita perioada a anului, de la sfarsitul lunii februarie pana la jumatatea lunii aprilie. Dintre numeroasele specii de artar, doar cateva sunt folosite pentru obtinerea acestei delicatese.

In functie de culoare, de data de recoltare a sevei si de gust, siropul de artar este clasificat in trei grade: A, B si C. Daca siropul de grad A are o culoare maronie relativ luminoasa si are o aroma fina, cel de grad C este inchis la culoare si are un gust puternic aromat.



Siropul de artar este o sursa excelenta de mangan si zinc, 13 grame de sirop de artar furnizand 22% din necesarul zilnic de mangan.
Producator Biorganic
Reviews

Scrie o recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă creați un cont