Ingrediente | Denumirea Latina: Citrus maxima Partea folosita a plantei: coaja Obtinut prin: presare la rece Miros: proaspat, lamaios |
---|---|
Administrare | Aplicatii externe: Ca ulei de corp (5-7 picaturi de ulei de grapefruit la 10 ml de ulei vegetal): ò impotriva celulitei ò pentru ten gras, impur ò drenaj limfatic ò relaxare musculara ò energizant Uleiul esential de grapefruit, datorita continutului ridicat de vitamina C, este foarte util in cresterea imunitatii. Protejeaza in raceala sau gripa, are efect pozitiv impotriva obezitatii, datorita proprietatilor sale diuretice. Intr-un sampon baza, sau lotiune tonica, alaturi de uleiurile esentiale de ienupar, cedru si ylang-ylang stimuleaza cresterea parului, contribuind, in acest fel la, regenerarea capilara. Uleiul esential de grapefruit este potrivit pentru parul gras. Aplicatii in cosmetica: Adaugat in creme sau lotiuni, uleiul esential de grapefruit echilibreaza secretia de sebum a tenului gras, iritat sau acneic. Este tonic, dezinfectant. In aparatul de aromaterapie: Uleiul de grapefruit are urmatoarele calitati: ò ajuta in cazul depresiilor ò actioneaza ca tonic ò stimuleaza vitalitatea si energia ò euforic ò indeparteaza mahmureala ò calmeaza durerile de cap ò creste puterea de concentrare si atentia Precautii: uleiul esential de grapefruit este non-toxic, non-iritant si non-sensibilizant. Fiind un ulei din familia citricelor, nu este indicat ca dupa folosire sa va expuneti la soare, va puteti pata. Persoanele cu piele sensibila sau uscata, vor folosi mici cantitati de ulei esential diluat intr-un ulei presat la rece. |
Contribuie | Grapefruit-ul este un arbore din familia citricelor, originar din Asia, creste intre 9-15 metri, are flori albe, parfumate care se transforma in fructe mari si galbene. Se cultiva in Statele Unite, Brazilia si Israel. Primele informatii despre grapefruit dateaza de la inceputul secolului al XVIII-lea, din Indiile de Vest. Cercetatorii cred ca acest copac a aparut ca o mutatie a arborelui de Pomelo. Primul arbore a fost plantat in Florida, Statele Unite, in anul 1820. Cojile fructului contin un component amar, numit naringin, folosit ca aromatizant in ciocolata si bauturi tonice. Din semintele de grapefruit se obtine un ulei, de culoare inchisa, din care, prin rafinare, se extrage compusul amar. Uleiul rezultat este folosit la prepararea salatelor sau la gatit. Grapefruit-ul roz si cel rosu contin cantitati mari de vitamina A. Uleiul esential se obtine din cojile de grapfruit presate la rece, cu un randament de 0.5-1%. Se combina cu: bergamota, lavanda, geranium, palmarosa, tamaia, cedru, ienupar. |
Producator | Ancient wisdom |