Ingrediente | Boabe de naut |
---|---|
Administrare | Boabele de naut trebuie lasate in apa, sa se inmoaie, timp de aproximativ 12 ore. Cele mai cunoscute preparate culinare pe baza de naut sunt cele arabe: humus sau falafel. Se pot prepara si prajite dupa inmuiere sau sub forma de sufleuri. |
Contribuie | Cura cu naut este ideala pentru persoanele care sufera de diabet, deoarece previne cresterea rapida a nivelului de zahar in sange imediat dupa masa. Nautul este ideal pentru imbunatatirea digestiei, ajuta intestinele sa-si mareasca volumul, prevenind in acest fel constipatia. Poate contribui la reducerea colesterolului si a nivelului trigliceridelor. Este totodata un bun diuretic, util in colici nefritice, dureri ale aparatului urinar, litiaza si antiseptic urinar. Contine proteine si fibre; minerale: fier, fosfor, magneziu, zinc, mangan, cupru; Vitamina A, complexul B; triptofan, flavonoide. |
Producator | Solaris |